Naša ponudba - Rodizio do Brasil

Ponudba

XIXO Black angus

Izbrani kosi black angusa obogateni z prav posebno mešanico začimb.

XIXO Black angus
Piščančje perutničke

Piščančje perutničkenaše edinstvene priprave

Perutničke so zagotovo prisotne v skoraj vseh kuhinjah sveta, posebna specialiteta postanejo z našo edinstveno pripravo. Marinirane po izročilu brazilske gaucho recepture in pečene na živem ognju Churrasco žara, popeljejo v popolnoma nov svet okusov.

Cupin ali goveja grba

Cupin ali goveja grba je eden od mitov govedine, ki zahteva prosto pašno vzrejo. Priprava na žaru je poseben postopek, ki zahteva veliko časa, ter poznavanje posebnih materialov, le kateri kos okrogle oblike med peko zavarujejo pred izgubo sokov. Za kos cupim je znacilno da je po strukturi zelo bogat, saj vsebuje veliko maščobe, le ta med peko pusti svojo mehko sled.

Cupin ali goveja grba
Maminha

Maminha

Maminha je zagotovo eden od najprestižnejših brazilskih kosov govedine. Najdemo ga na srednjem delu zunanjega stegna. Maminha je zelo pogosto uporabljen v brazilski kuhinji, saj vsebuje bolj malo maščobe in posledično razvije izredno nežen ter obenem sočen okus.

Sladko – pekočapiščančja prsa

Naš Churrasco Chef jih je sam poimenoval  »Chefov Ponos«, to pove bolj ali manj vse… Vi pa boste sami ocenili moč njegove skrivnostne omake, ki vas bo popeljala v  pravljični svet okusov.

Sladko – pekoča piščančja prsa
Pišančja srčka

Pišančja srčkapo posebni recepturi

Vsak Brazilec goji prav posebno ljubezen do te brazilske specialitete. V Sloveniji je piščančje srce precej neobičajna jed , v Braziliji pa velja za hitro pripravljeno in nepogrešljivo specialiteto. V Rodizio do Brazil jih pripravljamo po posebni recepturi, katere največjo skrivnost sestavljata cachaca ter rdeče vino, kjer meso počiva pred peko. Srčki prepojeni s čarobno aromo vina in tradicionalno brazilsko žganico, so nekaj popolnoma drugega, kot ste imeli v mislih.

FraldinhaBlack Angus

Fraldinha je zelo poseben, za mnoge najokusnejši kos; prestižne govedine Black Angusa, nahaja se na zunanjem ledvenem delu med sprednjim in zadnjim stegnom na zunanji strani. Prav ta ledvena lega zagotavlja edinstveno pozicijo z konstantnim vplivom cirkulacije krvnega obtoka, ter s tem posledično edinstven ter popolnoma samosvoj okus.

Fraldinha Black Angus
Svinjski vrat perfektno sočno

Svinjski vratperfektno sočno

Svinjski vrat sodi med največje kose mesa. Posebna tekstura ter ravno pravšnja količina maščobe nam ob izboru surovine, zagotovi sočnost pri tako velikemu kosu. Naš nabor začimb pa da mesu nepozaben okus, kateremu se je resnično težko upreti. Poleg širokega nabora posebnih začimb je zagotovo en od ključnih delov procesa obdelave tudi marinada, katere najpomembnejša skrivnost je zagotovo pivo, le to povzroči nastanek tako cenjene zlato rjave skorjice.

Svinjski kareza popolni užitek

Našo svinjsko ponudbo bogati svinjski kare. Nenavadno dolg kos mesa ki je v celoti brez kosti in maščobe predstavlja popolni užitek za vse ljubitelje mesa. Čvrsto meso skupaj z hišnimi omakami tvori nepozabno kombinacijo okusov.

Svinjski kare
Svinjska rebra

Svinjska rebraki odstopajo od kosti

So zagotovo eden od bolj oboževanih kosov mesa. Nad žarečim ogljem, kjer jih boža dim, zahtevajo nenehno pozornost in so izziv za še tako izkušenega kuharja. V Rodizio do Brasil jih mariniramo skupaj z poprom in živahno rdečo papriko in sicer natanko toliko časa, da meso odstopi od kosti.

Picanha simbol brazilske kulinarike

Picanha je svetovno priznano eden od najboljših in seveda najbolj cenjenih kosov mesa in prav zagotovo je simbol brazilske kulinarike. Ta kos mesa ni najlažje dobavljiv, saj ima samo 1kg (max 1,2 kg). Je tipično trikotne oblike, ter na eni strani zaščiten z plastjo goste maščobe, debele cca centimeter, le to je pomemben detajl, saj med peko na Churrasco žaru preda mesu sočnost in s tem povzroči harmonijo okusov, ki dajo tej mesni specialiteti resnično edinstven okus. Izročilo pravi, da mora biti neposredno izpostavljena vročini pravega ognja in sicer oddaljena 25 cm. Tako jo pripravljamo tudi v pri nas, v brazilski restavraciji; Rodizio do Brasil.

Picanha simbol
Klobase s sočnim

Klobase s sočnimsvinjskim nadevom

Naše mini klobasice, polnjene z sočnim svinjskim nadevom, se navzamejo posebnega vonja ter arome med peko na posebno izbranem oglju.

Salse

Okus naših omak je rezultat večletnega dela ekipe, ki dela s strastjo. Chimichurri, pikantna, BBQ in farofa brez katere v brazilski kuhinji ne gre.

Salse
Priloge

Priloge

Izbor brazilskih specialitet, solat in morskih jedi vam je vedno na voljo.

Rodizio do Brasil

Trg Mladinskih delovnih brigad 1
1000 Ljubljana

+386 (0)31 250 247
info@rodizio-brasil.com

Rodizio do Brasil se nahaja v središču Ljubljane, na križišču Prešernove in Rimske ceste. Parkiranje je možno na označenih občinskih parkirnih mestih. Najbližji LPP postaji sta Drama (1,2,3,6,9,11,19,27) in Aškerčeva (1,6)

Delovni čas:
Ponedeljek Po predhodnih rezervacijah
Torek, sreda: 12:00 - 22:30
Četrtek, petek: 17:00 – 22:30
Sobota: 14:00 – 22:30
Nedelja: Zaprto

Rezervirajte svojo izkušnjo